Geventileerde neuslatten

Neuslatten

Toepassing van geventileerde neuslatten op onderdorpels van kozijnen kan veel schade voorkomen. Neuslatten zijn dorpel-afdekkers. Neuslatten bieden volledige bescherming van het onderliggende hout.

Wanneer er dubbelglas is geplaatst en er is gebruikgemaakt van “kanaallatten” of aluminium “stoeltjesprofielen kan het vocht slecht of maar gedeeltelijk worden afgevoerd  met als gevolg dat er vocht ook in de sponning komt onder deze glaslatten.(capillaire werking) Het vocht kan niet weg en hierdoor kan er schade aan de glaslat, de onder- en / of tussen dorpel en aan het glas ontstaan. U moet hierbij denken aan vochtophopingen onder het glas (schimmels) met als gevolg dat de verflaag los laat en er houtrot kan ontstaan of dat dit vocht de kit van het glas aantast en zo lek raakt.

Als u nog oude “traditionele” glaslatten heeft of uw glas moet worden vervangen is het raadzaam deze te vervangen voor neuslatten. Dit is goed te combineren met het onderhoud van uw schilderwerk en draagt zeker bij aan het behoud van uw onderdorpels.