Tips voor het onderhoud van uw schilderwerk

Binnenschilderwerk:                                                              
Binnenschilderwerk dient vooral om verfraaiing en sfeer te creëren, maar heeft ook invloed op uw buitenschilderwerk.
Waarom moet ik mijn binnenschilderwerk schoonmaken ? Goed onderhoud van binnenschilderwerk voorkomt schade aan het buitenschilderwerk.

Maak dit eens in de 6 maanden schoon. U kunt dit schoonmaken met water en een kleine hoeveelheid groene zeep.

Ook bij binnenschilderwerk  van o.a. de kozijnen is het van belang dat openstaande naden en kale delen tijdig worden bijgewerkt. Dit heeft nl. ook invloed op uw buitenschilderwerk.

Een regelmatige inspectie van uw schilderwerk voorkomt onverwachte problemen van de houten onderdelen van uw huis.

Hoe maak ik mijn binnen- schilderwerk schoon ?
Heeft het onderhoud van mijn binnenschilderwerk invloed op mijn buitenschilderwerk ?
Hoe verwijder ik hardnekkige vlekken op b.v. binnendeuren ? Mocht u de vlekken niet weg krijgen met water en groene zeep  gebruik dan terpentine. Géén schurende middelen gebruiken.
Hoe haal ik vlekken weg op afwasbaar behang ? U kunt dit voorzichtig schoonmaken met water en eventueel wat toegevoegd schoonmaakmiddel. Niet vegen maar voorzichtig deppen .
Buitenschilderwerk: 
Het schilderwerk blijft na het schilderen nog lange tijd poreus. Daarom is het belangrijk dat u de eerste maand alleen met water en een kleine hoeveelheid groene zeep met een zachte spons uw beglazing en schilderwerk schoonmaakt, dit ook om lekstrepen te voorkomen.
(Heeft u een glazenwasser, meld dan dat uw huis pas is geschilderd.)
Hoe houd ik mijn schilderwerk schoon ? Als u uw schilderwerk regelmatig schoonmaakt voorkomt u aanhechting van vuil en chemische stoffen. Géén middelen gebruiken waar ammoniak in zit, maar gebruik bv. groene zeep. Goed schoonmaken verlengt de levensduur van uw schilderwerk aanzienlijk.

Beschadigingen, openstaande naden en kaal hout kunnen het beste snel worden bijgewerkt, dit om houtrot te voorkomen. Door beschadigingen kan er gemakkelijk vocht in het hout dringen, waardoor het gaat rotten.

Door inwerking van weersinvloeden en UV- straling loopt de glans van uw schilderwerk terug. Neem bij kaal en dof hout contact met ons op voor een inspectie .

Een regelmatige inspectie van uw schilderwerk voorkomt onverwachte problemen van de houten onderdelen van uw huis.

Hoe onderhoud ik mijn schilderwerk ?
Hoe voorkom ik houtrot ?
Wat doe ik als mijn schilderwerk kaal wordt ?
Wat doe ik als mijn schilderwerk dof wordt ?
Het onderhoud van al uw schilderwerk kunnen wij voor u verzorgen, heeft u interesse of vragen neem dan contact met ons op : info@schilderjb.nl